BlackRock’ın BUIDL Fonu Kripto Piyasasında 500 Milyon Dolara Yaklaşıyor !

BlackRock’ın BUIDL fonu, faaliyete geçmesinin üzerinden dört aydan kısa bir süre geçmesine rağmen pazarın neredeyse %30’unu ele geçirdi.

BlackRock’ın USD Kurumsal Dijital Likidite Fonu’nun (BUIDL) yönetimi altındaki varlık miktarı 500 milyon dolara ulaşmaya yakın.

Ethereum ağındaki BUIDL token’ı ile temsil edilen tokenleştirilmiş fon, Dune Analytics verilerine göre şu anda 491 milyon dolarlık varlığa sahip.

Blockchain analitik platformu IntoTheBlock, bu dönüm noktasının Bitcoin ve Ethereum gibi büyük dijital varlıklar için fiyat mücadelesi döneminde geldiğini belirtti. Şöyle dedi:

“Kripto piyasası mücadele ederken, Ethereum ağında faaliyet gösteren BlackRock’ın BUIDL fonu yeni yatırımcıları çekmeye devam ediyor. Fona en az 5 milyon dolarlık giriş gerekiyor.”

Tokenizasyon hizmetleri platformu Securitize ile oluşturulan fon, toplam varlıklarının %100’ünü nakit, ABD Hazine bonoları ve geri alım anlaşmalarına yatırıyor ve yatırımcıların token’ı blok zincirinde tutarken getiri elde etmelerini sağlıyor.

Dikkat çekici bir şekilde, Mart ayındaki lansmanından bu yana pazarın neredeyse %30’unu ele geçirdi. Ancak, zincir üstü veriler, fonun token’larını yalnızca 16 cüzdanın tuttuğunu ve arzın %75’inin en iyi 5 tutucu arasında yoğunlaştığını gösteriyor.

İlginçtir ki, kurumsal düzeyde bir zincir üstü finans firması olan Ondo Finance, BUIDL fonunun yaklaşık %44,8’ine sahiptir. Bu fonlar, OUSG Holding ve OUSG Instant Manager olmak üzere iki cüzdana dağıtılmıştır. BlackRock’ın BUIDL’deki hızlı büyümesi, tahvil ve kredi gibi gerçek dünya varlıklarını (RWA) tokenleştirmeye yönelik artan kurumsal ilgiyi vurguluyor.

Geçtiğimiz yıl boyunca bu süreç geniş bir kabul gördü ve yakın zamanda yapılan bir Ernst & Young anketi, kurumsal yatırımcıların %50’sinin tokenleştirilmiş varlıklarla ilgilendiğini gösterdi. Rapor, yatırımcıların bu varlıklara yatırım yapmasının sebebinin portföy çeşitlendirmesi avantajına sahip olması ve daha fazla likidite sağlayabilmesi olduğunu belirtti.

Şunları da ekledi:

“Alternatifleri tokenleştirmek, daha düşük minimumlar aracılığıyla daha geniş bir yatırımcı yelpazesine erişim sağlama potansiyeline sahiptir ve ayrıca daha fazla alternatife tahsis ettiklerinde daha büyük kurumsal yatırımcılara çeşitlendirme sağlama ve ikincil piyasalar kurulduğunda likiditeyi artırma yeteneği sunar.”

Dune Analytics verilerine göre, Ethereum, Polygon ve Solana gibi blok zinciri ağlarında şu anda 1,5 milyar dolardan fazla değerinde ABD Hazine tahvili bulunuyor.

BlackRock, Yönetimindeki Varlıklarda Rekor Seviyeye Ulaştı - Midas