2019 Yılında Herkesin Gözü Bu 3 Trendde

Boğa koşusu sırasında oldukça yüksek seviyeleri gören Bitcoin için 2018 yılında tam bir kabus olmuştu. Devam eden ayı piyasasında fiyatlar dip seviyelere inmiş ve ilgi odağı haline gelen kripto para Bitcoin için umutlar tükenmişti. Fakat 2019 yılı Bitcoin için tekrar umut vaat ederken, kendini 3500 ile 4000 dolar bandına kadar ilerletmeyi başardı. 2019 yılının ikinci çeyreğinde %30 oranında yükseliş gösterince, tekrar gözler Bitcoin’e çevrildi.

Ayı piyasasının henüz bitmediği şu günlerde fiyatlar yükselişe geçse de, henüz ne olacağı tam belli değil. Bu yaz ve sonrası için kripto para dünyasını bekleyen 3 önemli trend var.

-Kripto para dünyası ilk olan gelişmeleri sever. ICO’lar, STO’lar, PoW, P2P ve son olarak da 2019’un en yenisi IEO‘ar bu konuda etkin rol oynuyor. Bu yeni token satış modeli 2019 yılında oldukça ilgi gördü.

-Son bir buçuk yıldır herkesin paylaştığı diğer bir alan ise, VanEck SolidX Bitcoin ETF başvurusuyla ilgili SEC’in merakla beklenen kararı. Buda en önemli 3 trend arasında yer alıyor.

2019’da dikkate alınması son trend ise, DeFi. DeFi; sabit coin’ler, tahmin pazarları, borç protokolleri ve borsalar da buna ek olarak bir blok zinciri üzerine eklenmiş olan bir dizi finansal aracı kapsayan geniş bir terim olarak dikkat çekiyor.