2015 Yılından Beri 1 Milyon Dolarlık Bitcoin Bulmacası Çözülemiyor

Bitcoinciler ve Bitcoin konusunda uzman kişiler 4 yıldır süregelmekte olan 1 milyon dolarlık bulmacayı hala çözmeye çalışıyor. Bu bulmacanın zorluğu “Resme gizlenmiş olan 5 bitcoini bulun” gibi standart bir şeyden kaynaklanmamakta. Bu bulmacanın konusu birbirine geniş bir biçimde bağlı olan ve sadece birkaç tanesinin kırılma imkanı bulunan bir cüzdan serisi. Buna rağmen Bitcoin meraklısı insanlar bu bulmacayı çözmek için 4 yıldır uğraşıyor.

Bulmaca aslında genel olarak bir Bitcoin adresleri grubu olarak geçiyor ve her adreste bir önceki adrese göre Bitcoin’lerin sayısı düzenli olarak artış gösteriyor. Eğer herhangi bir özel anahtarın kilidini aşabilirseniz, ödül cüzdanın içerisinde yer alan Bitcoin oluyor. Şuanda uzmanların yaptığı yoruma göre bir anahtarı kırmanın kainatın ömründen daha uzun olabileceği aktarılıyor. Bazı tahminlere göre bunu kırmak 0.65 milyar yılı bulabilir.

Ancak en basit şey ise, bulmacanın tamamlanması için adresler birbirine bağlı olarak çözümlenmiş. Bulmaca 2015 yılında keşfedildiğinde adresler tam 32 BTC bulunduruyordu  ve o zamanki değeri 13 bin dolar civarına kadar geliyordu.