2024 Yılında Kripto Para ATM Piyasası Rekor Kıracak

Dünyada kullanımı çok artan ve bitcoin ve diğer kripto paraların işlemlerinin yapılabildiği ATM piyasası ile ilgili bir araştırma yapıldı. Bu araştırma 2019 ve 2024 yılları arasında ki gelişmeler öngörülerek değerlendirme yapıldı. Verilen tarihin yaklaşıldığında yani 2024 yılına doğru bitcoin 183.779 dolara ulaşması beklenmekte.

Kripto para uzmanlarına göre her yıl ortalama %40 büyümekte olan kripto para ATM piyasası geçen yıl yapılan 18.503 dolarlık işlem hacmi bu yıl yine aynı oranda büyümeye devam edecek. Dünyada bu hızla büyüyen hiçbir piyasanın olmadığı da bilinmekte ve bu büyümeye en büyük katkıyı da bitcoin sağlamaktadır. Kripto para ATM piyasasının büyümesinin önünde ki tek engel ise hükümetlerin bu konuda izledikleri politikaların olduğu bilinmektedir.

Yapılan araştırmanın sonuçlarından birisi ise kripto para ATM piyasası en çok Kuzey Amerika’da gelişmektedir. Bu bölgeyi ise Avrupa takip etmektedir. Asya’nın gelişmeye açık ve hızla büyüyen piyasasında da kripto para ATM piyasası daha hızlı gelişebilir ve bu bölgelerin önüne geçebilir.